Oké, dit gaat een blog worden die niet in de huidige maatschappij thuis lijkt te horen. Eigenlijk zou ik bijna willen zeggen met de nadruk op lijkt. Om je heen hoor je niks anders dan dat mensen het druk hebben, er is nergens meer tijd voor, haast, haast en nog eens haast.
Voor mij is er een tijdje geleden wereld uitvinding op de markt gekomen. De Iglo roerbak sensatie is voor mij een uitkomst. In de gezondheidshype die er momenteel gaande is schaam ik me bijna om dit te zeggen, maar toch doe ik het.
Ja ik kies er bewust voor om niet altijd zelf vers te koken!
Zo, dat is er uit! Ik ga dagelijks tussen kwart voor 7 en half 8 de deur uit voor mijn werk. Iedere dag mag ik gezellig aansluiten in de file met alle andere duizenden forenzen die richting onze hoofdstad gaan voor hun werk. Na mijn werkdag mag ik blij zijn als ik tussen half 7 en half 8 de sleutel van mijn voordeur weer omdraai. Moe van een harde dag werken heb ik dan echt niet altijd de zin en puf om nog uitgebreid in de keuken te gaan staan. Dit loste ik vroeger op met magnetron schotels, een broodje gebakken ei of knakworsten op brood. Hierbij voelde ik me wel met regelmaat schuldig, want om nou te zeggen dat je daarna het gevoel hebt dat je echt gegeten hebt, nou nee.
Iglo roerbak sensatie paella.
Via een aanbieding kwam ik achter de schotels van IGLO en ik moet zeggen, halleluja! Voor mij is dit een wereld uitvinding voor de dagen dat ik echt geen energie meer heb voor het koken en lang in de keuken staan. Binnen 6 tot 10 minuten zitten we aan tafel en heb je het idee vers gekookt te hebben. Ja, ik weet dat het niet zo gezond is als vers koken, maar dit mis voor mij echt een uitkomst.
Iglo roerbak sensatie tagliatella met zalm.
Mijn favoriete schotels heb ik ondertussen ook wel ontdekt, want ja, je kan niet alles lekker vinden. Mijn top 3:
- Tagliatelle met zalm en spinazie – Deze staat voor mij met stip op 1, heerlijk gewoon.
- Tortellini met ham en groente – Erg smakelijk en ruikt verrukkelijk
- Paella met garnalen en kip – Heerlijk en ook eens wat anders, tenminste voor mij.
Helemaal met wat sla of een rauwkost erbij denk ik dat het best nog mee valt hoe slecht dit is. Wat denken jullie ervan en wat zijn jullie makkelijke maaltijden na een lange, drukke dag?
Follow my blog with Bloglovin
35 Comments
Je hebt groot gelijk om makkelijk te doen. Wij doen dat ook zo veel mogelijk. Als ik vrij ben – op dinsdag en soms op donderdag – dan kook ik als het kan voor twee dagen. Maar als ik laat thuis ben (ik maak ongeveer dezelfde dagen als jij, alleen reis ik met de trein) dan komt er bij ons ook vaak kant en klaar op tafel. Ook de maaltijden waar jij fan van bent, vind ik goed te doen. Ik vind het niet hetzelfde als koken, en een nadeel is dat je niet de controle hebt over de ingredienten (zout!), maar er zitten teminste groenten in… Een tijdje terug hebben we HelloFresh geprobeerd. Dat was wel lekker, maar zoooo ingewikkeld. Daar had ik na een werkdag echt de mentale flexibiliteit niet meer voor 😉 Als ik kijk naar de calorieen van zo’n iglozak en de hellofresh, dan zitten er in die iglozak ook flink minder calorieen. Daarvoor moet je wel een beetje uitkienen welke je kiest, maar die paella is dan volgens mij best verantwoord.
Op dat soort dagen heb ik niet eens zin om op calorieën te letten. Hello fresh heb ik ook wel eens overwogen, maar om me heen had ik al vernomen dat er soms toch wel erg uitgebreide recepten tussen zitten. Dan ben je nog lang bezig om alles uit te puzzelen.
Ik snap het. Ik nap het echt. Toen ik jonger was deed ik dat ook. En als je het niet 7 dagen in de week eet, denk ik dat het geen kwaad kan. Maar ‘eigen’ eten vind ik toch lekkerder. Je hebt meer controle over de smaak bijvoorbeeld: hoeveel zout doe je erin? Of eet je het daarna juist met ketchup om het lekker te maken (dat was het moment waarop ik wist dat ik dit niet meer moest doen. Ik vond het alleen met ketchup lekker…).
Hello Fresh, overigens, dat moet je nog wel zelf koken en klaarmaken. Dus dat is absoluut niet hetzelfde (maar wel enorm saai, vond ik). Het scheelt alleen in boodschappen doen. En de onzin dat je dan kruiden voor één maaltijd erbij krijgt :S Veel te duur ook, voor wat je krijgt.
Niet dat wij nou elke avond enorm gezond zitten te eten, hoor! Maar vanavond bijvoorbeeld verwacht ik ook niet te koken. Er staat een rollade in de koelkast te ontdooien die alleen nog maar zachtjes hoeft te worden opgewarmd, samen met de jus en de gegrilde prei, ook uit de vriezer. En daarbij dan aardappeltjes, wat ook niet veel tijd kost. Desnoods met voorgeschilde (dat is ook tijdsbesparend!). Eén pan, de rest gaat in de oven.
Het helpt als je elke maaltijd ‘dubbel’ kookt, als je alleen of met z’n tweetjes bent. Dan vries je de helft in. Dan heb je je eigen iglo maaltijd 🙂 Naar eigen smaak.
Daenelia onlangs geplaatst…Chi in het park
Ik heb inderdaad wel eens overwogen om voor meer dagen te koken en dan een deel in te vriezen. Ben dan alleen altijd onzeker met hoe lang dat goed blijft.
Dat ligt er aan wat je invriest en hoe. Brood blijft bijvoorbeeld minimaal 3 weken echt goed. Daarna is het niet oneetbaar, maar heb je kans op van die witte stukken in je brood. Vers vlees (écht vers vlees) kun je ruim een jaar ingevroren houden. Verder hou ik altijd aan dat je een gekookte maaltijd toch wel een maand goed moet kunnen houden in de vriezer.
Kijk, en dan denk ik ook weer: waarom kun je zo’n iglo maaltijd wel langer bewaren? :S
Daenelia onlangs geplaatst…The Sims 4 is het ook niet helemaal
Daar heb je gelijk in. Komt natuurlijk ook door de mega conservering die daar aan toegevoegd wordt.
Het ziet er ook erg lekker uit moet ik zeggen! En ik kan me best voorstellen dat je geen puf meer hebt om nog te gaan koken als je zo laat thuis komt.
Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Kousenvoetjes
De eerste keer dat ik het klaar maakte was ik ook zeer verbaasd over hoe het er uitzag, behoorlijk “vers” en zo smaakt het veelal ook.
Ik denk dat dit soort maaltijden ook steeds beter worden en gezonder. En het is altijd nog beter lijkt me dan een bak patat of zo.
Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Het is ‘Window weather’!
Daar ben ik het helemaal 100% mee eens.
haha, als een food addict als zelf ben vond ik het een grappig artikel om te lezen.
Werktijden gooien inderdaad wat roet in het eten als het om uitgebreid koken gaat.
Ik merk bij mijzelf dat ik koken als een relax ritueeltje zie… om lekker te ontspannen.
Ik heb de roerbak sensatie nooit uitgeprobeerd. Het ziet er niet verkeerd uit.
Ik ben wel een foodaddict, maar de tijd vinden voor het klaarmaken, daar stokt het hem in. Vooral na die lange dagen heb ik er de energie niet voor. Op dagen dat ik vrij ben vind ik het wel leuk om te doen. Andere dagen moet ik mezelf er echt toe dwingen en dan is het vlees soms zwak en komt dit op tafel.
Hallo Bianca
afgezien van je motivatie om na een lange dag om niet te koken , wat ik best begrijp, vind net zo als jij de roerbak sensatie, van Iglo niet
de verkeerde keus smaakt prima en ik denk dat het niet echt ongezond ,is als het wel zo is dan zondigen we maar een keertje.
Ik ben al jaren fan van deze zakken! Ideaal! De kinderen zijn er niet zo gek op helaas maar mijn man en ik wel.
Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #1
Voor een heel gezin dit klaar maken lijkt me ook behoorlijk auw in de portemonnee, want echt goedkoop vind ik het niet.
Ik geef je groot gelijk en eerlijk is eerlijk: het ziet er bést heel smakelijk uit!
Irma onlangs geplaatst…Een paar dingen die sommige mensen even moeten horen -#9
Ziet er erg lekker uit! Ik kook nooit, dat doet mijn man 😉
Sas onlangs geplaatst…2016: plannen en ideeën voor Iliveformydreams
🙂 dan heb je het goed voor elkaar ;). Het is bij mij ook niet dat ik er een hekel aan heb, alleen na een lange dag heb ik er gewoon geen zin in.
Haha kan ik me voorstellen. Bij ons is het gewoon praktischer, hij is veel eerder thuis dus kan hij al beginnen. Ik ben pas elke dag half 7/7u thuis.. Om dan nog te gaan koken wordt helemaal zo laat.
Sas onlangs geplaatst…10 dingen die ik (anders) ga doen in 2016
Groot gelijk! Het is niets niks om bijna 12 uur weg te zijn van huis voor je werk. En daarnaast blog je ook nog, wow! Druk leventje :). Nu ik fulltime stage loop, ga ik om 7:30 de deur uit en kom ik om 19:00 thuis – een beetje vergelijkbaar dus. Denk maar niet dat ik iedere dag uitgebreid sta te koken. Pfff, echt geen zin meer in dan. Hihi! Lekker makkelijk moet kunnen, fijn dat het ook nog eens lekker is door deze Iglo recepten :).
Je zegt het precies goed waarom moeilijk doen als je het makkelijk kan. Ze zitten er zeer smakkelijk uit. Al heb ik zelf geen ervaring met dit merk. Ik ben zelf ook dol op eten. Maar ik heb talent om snel en gezond te koken. Thaise talent, dus op een vinger te tellen dat ik grijp voor kant en klaar maaltijd. Maar ik snap dat het zeer handig is. En iedereen moet doen wat hij goed bij zijn levenstijl vindt passen. 🙂
Je hebt groot gelijk! Ziet er overigens ook heerlijk uit!
Marjolein onlangs geplaatst…Wie is de mol? Aflevering 1
ziet er goed uit zeg en je hebt inderdaad gelijk hoor! liefs
Het ziet er oprecht super lekker uit ook haha! Misschien niet even gezond, maar als het je veel tijd oplevert en energie snap ik het heeel goed. Zou ik zelf ook doen!
Ysanne onlangs geplaatst…RECEPT | KWARKBOLLEN MET APPEL
Wij hebben ook wel eens zo’n zak gebruikt. Moet kunnen hoor, vind ze ook hartstikke lekker!
Saskia onlangs geplaatst…Plog! Fotoshoot & verjaardag!
Zo leuk om te lezen hoeveel mensen af en toe voor zoiets kiezen terwijl “superfood” en healthy eating zo gehypt is.
Ik ben nog maagd wat betreft de IGLO schotels, maar ik hou het altijd goed in de gaten of ze in de aanbieding zijn. Ik heb dan wel alle tijd van de wereld om te koken, in tegenstelling tot jou, maar ik heb echt een pestpokkepleureshekel aan keuken. Ook dat is een legitieme reden om eens flink met deze zakken in de weer te gaan. Ik ga voor de tagliatelle. Ziet er superlekker uit.
Marion onlangs geplaatst…Paroxetine
Als je een hekel hebt aan koken, dan is dit inderdaad ook een uitkomst. Laat maar weten wat je er van vind, wanneer je er 1 geprobeerd hebt.
haha 😀 leuk geschreven! Ik doe het zelf ook hoor, zeker als het voor mij alleen is. Dan heb ik écht geen zin om lang te gaan koken.
Leuk artikel! x
Dank je wel! Voor jezelf alleen koken is inderdaad een drama. Ik kook dan echt altijd veelte veel. :s
Ik kan niet gaan werken en bevind me dus op dat vlak in een luxe-positie. Uiteraard zou ik liever wel in staat zijn om uit werken te gaan, maar nu heb ik wel meer tijd om gezond te koken. Al ben ik daar niet super extreem in hoor. Als je de huidige kookboeken leest moet iedereen een eigen moestuin hebben, mag je geen vis, vlees of melkproducten eten, … Zelf probeer ik gewoon zo gevarieerd mogelijk te koken en vaak zijn dat heel eenvoudige receptjes. Ik hoorde van iemand die met twee gaan werken dat ze hun eten de avond vooraf maken. Of in het weekend al heel wat dingen voorbereiden zodat ze bij thuiskomst na het werk niet al te veel werk meer hebben.
Volgens de kookboeken van dit moment heeft iedereen inderdaad een moestuin of volkstuin. In het weekend veel voorbereidingen doen is helemaal zo gek nog niet.
Ik snap je volkomen en deed het ook regelmatig. Nu wat minder, maar dat komt eigenlijk alleen maar door de kids, want zo’n maaltijd met z’n 4 delen zit er niet in en dan wordt zelf koken gewoon echt goedkoper.
Meestal kook ik grotere hoeveelheden om zo in ieder geval voor 2 dagen eten te hebben. Even laten afkoelen en hop de vriezer in. Natuurlijk niet altijd net zo lekker als vers (alhoewel erwtensoep en bijvoorbeeld hachee er juist beter van worden) maar absoluut goed genoeg voor een avondmaal zonder speciale gasten.
Puck onlangs geplaatst…Wat zie je er goed uit, afgevallen?
Oeh, voor een gezin wordt het inderdaad wel een dure bedoening. Ik kan me voorstellen dat je het dan niet doet.
Vanwege allergie kook ik eigenlijk altijd zelf. Als ik thuiskom is het dus eigenlijk altijd wel een half uur groente snijden / koken.
Snelle recepten zijn dingen waarbij ik ondertussen iets laat koken (bloemkool, rijst) terwijl ik groente snij die ik rauw kan eten (zoals komkommer) en daarna bak ik nog wat vlees. Of ik laat ook tegelijkertijd wat eitjes hardkoken (en dan een paar extra, zodat ik de volgende dag ei op brood kan doen). Pasta maak ik zo mogelijk ook voor 2 dagen. Als ik er tijd voor heb, snij ik ook alvast wat extra groenten voor de dag erna (kan niet met alles).
Een tijdje geleden had ik een fotodagboekje bijgehouden en daar staat ook avondeten op de foto’s: bloemkool, vlees en rauwkost / pasta / gyouza (Japanse gevulde deegflapjes, dat duurt wat langer om te maken) / eten bij mijn vriend of bij mijn ouders thuis (dan kook ik ook meestal niet :P). Soms maak ik ook zelf pizza 🙂
Maar ik vind koken ook wel leuk dus af en toe trek ik wat langer de tijd ervoor uit 🙂 Ik schrijf op mijn blog nog best vaak over eten (zie het trefwoord 食べ物…).
セレネ onlangs geplaatst…お正月 / Oud en Nieuw / New Year’s Eve