Via Facebook zag ik een boekpresentatie voorbijkomen, welk de volgende dag al zou zijn. Gelukkig was de presentatie niet al te ver bij mij vandaan. De flaptekst van Terra 7 Het huis van de roos sprak me erg aan en ik voelde me daardoor zeer geprikkeld om contact op te nemen met Esther, de auteur. Zo gezegd, zo gedaan en de volgende avond zat ik in de bibliotheek van Hoorn te luisteren, naar een vrouw die al zeer jong wist wat ze wilde, schrijver worden met als doel de narigheden in de wereld beter te begrijpen.
Hoe is Esther op het verhaal gekomen.
Tijdens de boekpresentatie vertelde ze hoe ze tot dit boek is gekomen en mijn mond viel daar best van open. Jeetje mina, wat heb ik daar even in 1 klap dikke respect gekregen voor deze schrijfster, die ik tot die dag nog niet kon. Ze vertelde dat ze de hele trilogie al in de jaren ’90 heeft geschreven, ja, geschreven. Je weet wel, papier, lijntjes, je houdt zo’n ronde koker in je hand, daar zit een staafje in en daar zit dan weer inkt in en als je die twee met elkaar in contact brengt, dan ontstaan er streepjes en vormpjes en die vormen woorden. Tenminste, dat is de bedoeling. 🙂
In de jaren ’90, was ik zelf ook een puber, er heerste de oorlog in Joegoslavië. Ze vertelde dat dit een enorme indruk heeft gemaakt op haar. Om dit begrijpelijker te maken ging ze schrijven, de oorlog werd de basis voor haar trilogie. Meer ga ik niet verraden, want die taak ligt bij de auteur. Hoe indringend en beangstigend deze oorlog was voor de kinderen en pubers uit mijn tijd, was zo herkenbaar. Zelf heb ik in die tijd, met niet bepaald onopvallende koptelefoons, op in de les gezeten. Zodat ik af en toe het nieuws kon volgen, zeker tijdens operatie Dessert storm.
Wat mij nog meer hoop geeft, is het feit dat ze aangeeft dyslectisch te zijn. Als kind was er bij mij twijfel hierover. Ik zat met de “domme” kinderen in een laag groepje, het achterstandsleessgroepje, ik was slecht in begrijpend lezen, tijdens voorlezen verloor ik mijn interesse. Gelukkig is dit op latere leeftijd allemaal redelijk goed gekomen. Ik vind het bijzonder knap als een auteur met dyslexie deze droom doorzet, mijn complimenten.
Terra 7 Het huis van de Roos
Samen met verzetsstrijdster Bridget gaat Conrad naar het noorden van Terra 7 om de reddingscapsule te vinden. Hun reis verloopt echter niet voorspoedig. In de bergen krijgen ze een aanval te verduren van een Afraanse patrouille. Zeer tegen Bridgets zin in besluit Conrad om de enige Afraanse overlevende te redden: Duncan.
Het is een beslissing met grote gevolgen. Duncan is een edele uit het Huis van de Roos en via hem komt Conrad in de Afraanse samenleving terecht. Hij leert veel over de bewoners van dit eens zo machtige Huis en over diens grootste bedreiging: Falk. Deze hoogheer uit het Huis van de Adelaar is een direct gevaar voor alles wat Conrad liefheeft.
In dit tweede boek van de trilogie Terra 7 komt Esther Wagenaars fascinerende wereld verder tot leven. De samenleving daar is ingewikkelder dan gedacht. Vijanden blijken vrienden en andersom. En wie is toch die vrouw in het maanlicht?
Bron: Bruna.nl
De vormgeving van de boeken en het respect dat Esther toont naar de mensen om haar heen.
Zoals ik eerder al zei, in de jaren ’90 begon ze en ook geëindigde ze met het schrijven van de trilogie van Terra 7, waarom komt het nu dan pas naar buiten? Het eerste wat ik heel opvallen vond. Ze heeft alles heel piccobello bewaard, wauw. Voor de uitgave van het eerste deel Het groene Kristal geeft ze veel credits vooral aan haar zus, die dit voor haar las.
Via een van mijn lievelingsschrijvers, Patty van Delft, is ze terecht gekomen bij uitgeverij Celitica Publishing. Als ik de samenwerking gisteren zo zag tussen Rianne en Esther, dan zitten ze daar helemaal op haar plaats. Dat bleek ook wel uit haar praatje, want ze heeft snel veel geleerd. Ze was ze zwaar aangeslagen door de vele rode strepen tot ze haar manuscript terugkreeg. Het gevoel dat het allemaal niet goed was, maar dat was het juist wel. Bij Terra 7 Het huis van de Roos heeft ze het helemaal anders aangepakt. Als eerste heeft ze het werk uit de 90-er jaren herschreven en daarna proeflezers gebruikt. Rianne kon beamen dat dit in het redactie en eindredactie werk duidelijk merkbaar was. Esther heeft zevenmijlsstappen gemaakt. Dit zijn dingen die je als lezer van een boek niet ziet, maar wel te horen krijgen op een presentatie.
Voor de kaft van Terra 7 Het huis van de roos heeft ze gebruik gemaakt van een model, dat ook aanwezig was bij de presentatie. Het was heel bijzonder om deze naast de grote banner te zien en dan het boek in zijn handen. Daar moest ik natuurlijk een foto van te schieten, want de vormgeving vind ik persoonlijk zeer goed gelukt.
Ter afsluiting van een boekpresentatie is er natuurlijk de signeersessie
Ik kan natuurlijk niet naar een boekpresentatie gaan en dan met legen handen thuiskomen. Dat gebeurde ook niet. Wat ook super leuk was, de ontmoeting met Riane Lampers, de eigenaar en eindredacteur van Celtica publishing. We hebben nog even gesproken onderling, over bepaalde zaken de koppen bij elkaar gestoken, dus dat is nog even afwachten, maar hoe dan ook was zeer geslaagde avond.
Mocht je meer willen weten over dit boek, dan kun je al terecht bij een aantal collegabloggers. Er is op dit moment namelijk een blogtour aan de gang. Dat betekent dat er binnen een afgesproken periode door aangewezen blogs of fora recensie naar buiten worden gebracht. Dit zijn wel gewoon eerlijke en oprechte recensie. Deze zijn niet gekocht, omdat ze een boek cadeau hebben gehad. Je kunt echt van de meningen op aan.
Je kunt voor een Terra 7 deel 2 recensies terecht bij:
- Fantasy wereld
- In de boekenkast
- The books dragons nook.com
- De perfecte buren
- Book stamel
- Nikita’s library
- Boekenvirus
- Foxiesreadingplace
- Wendys reviews
- Ik hou van horror fantasy en spanning
- Diva Books
- The book babe
Ben jij bekend met Esther Wagenaar? Heb je het eerste deel van Terra 7 al gelezen? Wat vond je van deel 1? Ga je Terra 7 Het huis van de Roos halen?
Comment
Mooi dat zoiets negatiefs als een oorlog zon boekenserie teweeg kan brengen
henk onlangs geplaatst…Flessen als water