Bestebank.org had mij heel wat stress en ellende kunnen schelen, als ik deze website eerder had leren kennen. Op het gebied van digitale munteenheden waren mijn man en ik early adopters. Dat betekent dat we er sneller bij waren dan gemiddeld. Daar maakt mijn man hoe dan ook een sport van. Met de Bitcoin was het vooral mijn man, die al rond midden/eind 2009 in de Bitcoin stapte, maar toen snapte ik er nog geen snars van.
Wat zou mijn keuze voor bitcoin wallet zijn.
Momenteel kun je dat op vele manieren doen. Een heb je 24 uur per dag bij je, je telefoon. Dus het beste doe je het dan via een bitcoin app. Ga, alleen maar eens kijken op de Google playstore of de Apple store, je wordt er dood meegegooid met de keuzes. Zeker als leek zie je door de bomen het bos niet meer en heb je zeker hulp nodig. Als je gaat Googlen dan is het weer hetzelfde. Daar zie je ook door de bomen het bos niet meer met alle adviessites over cryptovaluta.
Op bestebank.org kun je een mooie top 5 vinden van welke wallets je het beste kunt gebruiken om veilig je gewenste crypte aanschaffen te doen. Als ik ooit nog een keer instap of mijn laatste paar Ripples goed wil beveiligen, dan heb ik uit deze top 5 al mijn keuze gemaakt. Het hoe en wat over mijn laatste Ripples, dat bespreek ik later.
Mijn keuze voor deze app komt doordat hij gekoppeld is aan Visa, voor mij ideaal. Tevens kun je er eventueel ook op de gewone beurshandelingen mee doen en in edelmetalen handelen. Zelf heb ik een beleggingshypotheek en sinds mijn nieuwe bank vind ik beleggen leuk. Daarom is dit de keuze als wallet, al is het niet de nummer 1 volgens de site.
Welke aangeraden USB wallet spreekt me aan.
Bestebank.org weet heel goed uit te leggen wat de beste Bitcoin wallet is en heeft hier duidelijk de voors en tegens op een rij met een goed te volgen uitleg. Je zou zeggen een USB stick is toch een USB stick. Het werkt echter toch niet zo in de wereld van de de Bitcoin wallets en of je nu een beginner bent of een die hard trader, voor iedereen is er een USB stick en zelfs vaak nog dezelfde ook.
Voor mij is de Ledger nano X de beste keuze. Deze gaat perfect samen met de iPhone en iPad, bluetooth en heeft een scherm waar je je actuele wallet inhoud op af kunt lezen. Deze wallet geeft me het gevoel dat ik de controle heb over mijn eigen geld. Hij is makkelijk in gebruik, veilig en het bedrijf wat het heeft ontwikkeld, maakt ook veel hightech wallets. Deze zijn van goedkoop tot duur, hebben soms weer extra’s nodig, maar het geeft me wel de zekerheid dat ze weten wat ze doen. Sommige Bitcoin wallets vereisen software. Bij andere zit er toch bedrijven tussen die als bank fungeren en een veilige opslag bieden tegen rente. Hierdoor gaat eigenlijk de filosofie van de oorsprong van Bitcoin verloren in mijn ogen.
Waarom kan Bestebank.org belangrijk zijn voor je wallet keuze?
Als je een digitale munteenheid koopt als de Bitcoin en een bitcoin wallet nodig hebt, of in ons geval de Litecoin en de Ripple. Dan wil je een goede en veilige wallet. Wij dachten er toen goed over nagedacht te hebben en alles tegenover elkaar afgewogen te hebben. Toch is het 2x misgegaan en uiteindelijk is een groot deel van ons geld in rook opgegaan.
De eerste keer werd de BTC-e.com bevroren door de FBI ivm de verdenking van witwassen van geld en illegale praktijken van de man achter de site. Na het vrijgeven van de site en de FBI en Amerika alle onderzoekskosten hadden verrekend werden de rekeningen weer heropend. We hebben nooit ons volle bedrag terug gekregen, maar dat was toen nog niet zoveel. Wel hebben we er iets van 2 jaar op moeten wachten.
Daarna startte de eigenaren een nieuwe website onder de naam WEX.nz. Ze beloofde de gebruikers hun geld weer terug te geven. Dit deden ze middels tokens. Bij ons was dat voor iedere Litecoin 1 token. Deze kon je inwisselen tegen de actuele koers. Tja, die was goed ingestort, dus daar hebben we veel geld verloren, maar het was ook een investeringsmoment. Je kon natuurlijk wachten tot betere tijden met je tokens. De site ging tot 2017 van hand op hand, voornamelijk tussen Russen en steeds meer obscure personen. Uiteindelijk is de site in juni 2017 gesloten.
Ex-BTC-e operator Vinnik is op de achtergrond altijd actief gebleven en het lijkt erop dat de site een tour heeft gekend tot zelfs de KGB. Alexander Vinnik zit momenteel een 5 jarige gevangenisstraf uit in Frankrijk en dan staan de Amerikanen en Russen aan de poort. Kijken wie hem als eerste in de boeien slaan. Voor Vinnik hoop ik de Amerikanen, want met de Russen als je een staatsvijand bent…………
Bij bestebank.org hadden we een duidelijke top gezien met verschillende opties met waarom dat een goede keuze is. Het fijne aan de verschillende keuzes is, dat niet iedereen online parkeren prefereert, maar een simpele USB-stick adequaat beveiligen kan ook niet iedereen. Wij hadden op deze manier een andere keuze gemaakt. Al kunnen we wel een USB-stick beveiligen, online leek toen veiliger.
Wat zijn die digitale munteenheden nu eigenlijk?
De Bitcoin is in het leven geroepen om een munteenheid te creëren zonder tussenkomst van een centrale bank. De eerste Bitcoin werd digitaal gedolven op 3 januari 2009. Ondertussen zijn er ongelooflijk veel munteenheden opgestaan en ook weer verdwenen. Zie deze munteenheden als delfstoffen, zoals steenkool (de goedkope Ripple) tot diamanten (de onbetaalbare Bitcoin).
Vaak is de eerste van de currency met een hoofdletter geschreven en dat is dan het begin of een onderdeel van de afkorting van het digitale eenheid. Zoals gezegd er is geen bank. Dat vindt plaats door contact tussen computers die zoeken naar de munten of die er in handelen, peer-to-peer. Dus je legt een directe ruilhandel. Eigenlijk weer terug naar de middeleeuwen over een hypermodern netwerk, met digitale munteenheden.
De digitale wereld maakt de wereld weer één
Het klinkt misschien raar wat ik nu zeg; We gaan vooruit, maar in betaalmiddel gaan we eigenlijk terug in de tijd. We stappen af van bureaucraten, bankiers en politici die ons leven en kapitaal bepalen.
Kijk naar wat Maduro doet met Venezuela. Je bent als bevolking overgeleverd aan 1 man die zelf genoeg eten op zijn bord heeft, een tankstation op eigen terrein, maar de rest van het land……….. De mensen slaan uit wanhoop de vlucht. Dit gebeurd er als je de verkeerde mensen over geld en alles eromheen laat beslissen. Dit wil Bitcoin tegen gaan.
Als er weer één manier van handelen is, zeg niet als in de VOC tijd of middeleeuwen. NB: ik ben tegen ons slavernijverleden, maar ik er persoonlijk niks aan veranderen. Hier ging alles op basis van ruil handel. Peper was het goud van toen. Bitcoin is het nieuwe goud en bestebank.org kan je hier op vele fronten in begeleiden.
Er komt een nieuwe tijd aan. Daar geloof ik persoonlijk heilig in. Om me heen zijn er genoeg mensen die me voor gek verklaren. Maar dat deden ze ook toen mijn man en ik het jaren geleden over elektrische auto’s hadden en nu zijn ze niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Wat ik al zei, early adopters…….
Ben jij al in gestapt in de Bitcoin? Durf je in te stappen in de digitale munteenheden? Ben je bekend met bestebank.org?
NB: Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking. Deze ga ik alleen aan, wanneer ik achter een site, bedrijf, etc. sta. Ik wil mijzelf en site niet binden aan gedachtegoederen waar ik zelf niet achter sta.
2 Comments
Kende ik bestebe.org maar in 2011 | Bianca Schrijft
Bianca Schrijft ’11 is an award-winning fiction writer from the Netherlands who attended Kota Kinabalu Arts University for four years before switching to Australia for her undergraduate study. She earned a Master’s degree from Monash University in 2012 and continues to be involved with many arts organisations.
She was also a book reviewer for The Star Weekly (Singapore) and a contributor to MakersPlace, an international art and technology magazine. Her work has been short-listed in six editions of the Singapore Writers Festival Award.
She has won three awards of merit for Young Artist at National Arts Council of Singapore 2014; she has represented Sweden at World Youth Day at UNESCO Paris 2013 and she was awarded first prize in the competition at International Poetry Open Days in London 2016. Read more on our about page and contact us for writing us for more details.
Bianca Schrijft, writer. Kerew: Bambur…
Hey,
It could be that there are two Bianca Schrijft online. Good for her that she won a writing contest, that’s my dream. I’m not trying to impersonate anybody. My real name is Bianca born in Alkmaar The Netherlands.